Cary Audio SLA-70B amplifier


I have no schematics for my SLA-70B and Cary Audio no longer offer technical support on this very old [27 year old] amp.  The LED light on the front panel of my SLA-70B Signature Amp does not work [does not light up]. Upon my opening the bottom panel I noticed that the positive side of the LED was “just hanging in the air.  Also a resistor 100K 5W was totally blown up so I cannot take a reading of it at all.

[I don't know why I cannot include an illustration of the issue in question]

The negative of the LED is connected. The positive (orange wire) is just floating loose.  There is a resistor 100K 5W which is connected to GRD and the other side has blown up.

I do hope someone can allow me to upload an illustration. It will definitely help in solving this issue.
Thanks, richfrank

128x128richfrank
I'm not following you. You have the value, what else do you need? Draw your own schemo, I did with both my Cary's. They just aren't that complicated.. 

You don't know where the wire goes?

OR

You just want a schematic?

Regards
What are you sending Porn? I can find all that I need somewhere else.. LOL. 

https://www.ukaudiomart.com/details/649399625-cary-audio-sla70b-signature-stereo-tube-power-amplifie...

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Which wire is it?
How you doing oldtimer, I mean oldhvymec. That's just the problem; I can't do a schematic; I cannot even send a photo because there is no place to upload a photo. And why I can't do a schematic? Because I don't know what goes connected to what.  We have a wire just "swinging in the breeze" that is loose, one end from the positive of the LED and the other end ??  Don't know where it goes!  I can see the high voltage wires B+ going into a 5-lug connector and soldered to lug #1. Lug #2 is empty.  At lug #1- it has also connected to it,  2 resistors in parallel bands RED-VIOLET-YELLOW 5W each which connect at the other end to lug #5.  Lug #2 is EMPTY.  Lug #3 is GRD. Lug#4 is EMPTY. At lug #3 is the resistor in question: 100K 5W ..... and the other end is BLOWN UP.  So what do I have? I have one leg of a resistor blown up and I have one side of the + wire of the LED in the air.
IF I HAD A SCHEMATIC  or a pictorial  I could easily see where they are to be connected. Right now I can only guess.  I am counting on your vast experience to show me.  Was that you that sent a link from the UK? Let me take a peak at it and see if I can solve it.
Hope to hear from you shortly.  I like your commentaries.
richfrank
Hey Oldhvymec..  I can see the pictorial,  finally!

BTW: Those pictorials also show the bias potentiometer  OUTSIDE of the chassic. My amp is so old that the bias is inside. I think that is a fabulous idea to be able to modify my old amp.  The pictorial is not that clear. Maybe we can blow it up some to see it clearer. 
Based on the pictorial I can see the connections, but I cannot determine the CORECT VALUES. The small (blow-up) resistor, is it actually 100K 5W ??  And the 2 that are parallel: are they RED/VIOLET/YELLOW  ??  I can't tell.

Do you know what are the correct values?