Focal Aria sounds muffled and far away being run on a denon AVR-X3400H


New to the audio world had a vizio sound bar and wanted more so I sat down and researched and  audioned and liked theFocal Aria 926 but at home it sounds muffled and far away being run on a denon AVR-X3400H. Surrounds are mirage os3 sat surrounds they seem fine, sub is an svs pb 1000
I've tried moving them around the space but nada, do I need more power to them?  I just don't want to go back into this spending money without having a little better knowledge behind the purchase. And a little help plus it's black Friday soon so that will help save a little cash
b00d
I’d re-run the setup configuration on your AVR...it’s possible the settings are wrong and it’s sending the wrong signal to your speakers due to either the setup or room correction.
Any opinions on amps that could drive them? I was looking at emotiva and mono price would these be good?
IMO, Aria 926 should not be too hard for a decent AVR to drive clearly.  They certainly should not sound "muffled".  Something else must be amiss.  If you have not done so, try a CD and select Direct or Pure Direct mode on the Denon, which will bypass all sound processing in the Denon.  The sound should then be clear, provide you have them connected right.
Any descent 2 channel amp should be a good upgrade to the internal amps of the Denon. Some used amps that you could find at a descent price Adcom GFA, Odyssey Stratos, even a Crown XLS. 
Im with sone of the other posters here in the opinion it should sound "ok" as is with the Denon power.