Problem With Innuos Sense - Won't Play Selected Song?


I have an issue with Innuos Sense (latest version) where no matter how I select a song, it most often will not play.  I can trying playing a single track or I can try playing an album, and I can try using the mobile app or on my desktop PC on the same network as my Zenith Mk 3 (which is totally up to date).  When I try to play an album, it will try and fail to play tracks before moving on the the next, until one finally plays. After finding a song on the album that plays, it will fail at playing the subsequent track (no shuffle is not on).

I'm running my Zenith as a standalone endpoint.  Of note, I can use Roon instead of Sense and Roon has no issues (other than Sense sounds better).

I'm logging a support request with Innuos but just wanted to see if anyone has had this issue and if there might be a quick fix? 

 

 

nyev

Yeah mine used to work. At least the majority of the time but once in a while this would happen. I somehow don’t think it is a software version thing but could be wrong.

Also - if I repeatedly try playing a track and letting it fail, eventually it will work - sometimes after 20 tries or so.

I think having trouble with one song like that tends to be a streaming issue, perhaps cache confusion if there is such a thing  anyway, i've seen it on other platforms.  rebooting router and modem seemed to help.  Maybe reboot your streamer too.

 

Jerry

nyev,

Try rebooting your Zenith Mk 3. I had the same issue but all gone now after the reboot.

Hope this helps,

@jon2020 Unfortunately I’ve tried rebooting several times, to the point of disconnecting power, and the problem remains.  

Also, @carlsbad2 it doesn’t appear to be a streaming issue, as the problem also also is present when playing files of the internal hard drive.

I guess it’s not a simple/common issue like I was hoping… thanks anyways!

Innuos is in touch with me now and I’ve sent them the system log files at their request.